OVER DE PRAKTIJK

Berg

Wie ik ben? "Ik bin van ‘n Berg”, zoals we dat in Twente zeggen. Berg is de bijnaam van de familie. De naam komt van de locatie waar het ouderlijk huis gestaan heeft. Dit was een boerderijtje in het plaatsje “Bergstede".

Binnen de praktijk staat “berg” voor mij ook voor standvastig, overwinnen en kracht. Ik vind het belangrijk samen te werken vanuit kracht en mogelijkheden, om zo een beter perspectief te bereiken.

Dit betekent zeker niet dat er in de behandeling geen aandacht zal zijn voor jouw klachten of problemen. Sterker nog, daar kunnen we niet omheen. Klachten maken vaak juist dat het iemand niet (meer) lukt om in zijn of haar kracht te staan. Samen met jou wil ik ervoor gaan om klachten te overwinnen, die jou nu in de weg staan om te leven zoals je dat altijd gedaan hebt, of zoals je dat graag zou willen.

Ik ben een nuchtere Tukkerbetrouwbaarhumoristischpositiefdeskundigcreatiefeigenwijs ("Bergachtig").

Image

Ik ben Suzan Oosterik

Samen met mijn vriend en ons zoontje woon ik op het platteland in de Hof van Twente. Ook hebben we twee katten, in en rondom het huis.

In november 2022 heb ik mijn eigen praktijk opgestart in Hengevelde. Hier werk ik momenteel drie dagen, op dinsdag, donderdag en vrijdag.

Als (GZ)psycholoog heb ik gewerkt binnen verschillende sectoren in de geestelijke gezondheidszorg. Ik ben begonnen in de basis GGZ en tijdens de GZ-opleiding heb ik gewerkt binnen de specialistische-en de forensische GGZ (polikliniek). Na het afronden van de GZ-opleiding ben ik gaan werken binnen specialistische GGZ, in een team dat zich richt op het behandelen van mensen met traumagerelateerde klachten. Hier heb ik gewerkt tot begin 2023.

De basisopleiding tot psycholoog (Bachelor en Master) heb ik gevolgd aan de Universiteit van Twente. De psychologie-opleiding van de Universiteit Twente kenmerkt zich doordat het zich naast de behandeling van psychische stoornissen, richt op het versterken van psychische gezondheid. De GZ-opleiding heb ik gevolgd aan het Radboud Centrum Sociale Wetenschappen, in Nijmegen. Verder heb ik verschillende (bij)scholingen gedaan. Zo ben ik onder andere EMDR-therapeut, heb ik de basisopleiding in de mindfulness gevolgd en mag ik mij sinds kort ook “buitenpsycholoog” noemen. Ik vind het belangrijk om goede en passende hulp te kunnen bieden. Mijn kennis probeer ik zo up-to-date mogelijke te houden, door het regelmatig volgen van trainingen en bijscholingen en het hebben van intervisies met collegae.

Naast mijn werk vind ik het heerlijk om met mijn gezin, familie of vrienden te zijn. Mijn ontspanning vind ik in yoga, hardlopen, wandelen en buiten zijn. Verder hou ik van series en films kijken, lezen en de Formule 1.

Image

Meer informatie?

Wij helpen je graag!

Psychologiepraktijk Berg

Goorsestraat 10
7496 AD Hengevelde

T 06 - 17 87 56 43
M info@ppberg.nl
KVK 87305518
BIG 69926615525